Hoe onderhoud je jouw betonlook tegels?

Keramische tegels bestaan uit natuurzuivere stoffen, zoals zand en mineralen. Deze stoffen worden vermalen tot een soort klei. Deze klei wordt in de gewenste vorm geperst, uitgehard en gebakken. De ‘poriën’ in de oppervlakte branden door de hoge temperaturen dicht. Het gevolg hiervan is dat de tegel niet poreus is en vuil en bacteriën niet in de tegel kunnen trekken. Dit is dan ook een van de grote voordelen van keramische tegels. Met het juiste onderhoud heb je jaren plezier van jouw keramische tegels.
Dat de tegels makkelijk in onderhoud zijn, betekend niet dat ze niet schoon gemaakt hoeven te worden. Het is belangrijk de tegels direct nadat ze gelegd zijn te reinigen. Daarnaast is er een reguliere, maar ook (per periode) een grote schoonmaak nodig. Het schoonmaakmiddel verschilt per tegel, doe hier dus goed onderzoek naar voordat je begint! Let hierbij op of de tegel geglazuurd of ongeglazuurd is. Ook voor de voegen zijn speciale reinigers verkrijgbaar.
Vragen over welk product jij het beste kan gebruiken? Klik op de WhatsApp button rechtsonder op onze website! Zo weet jij direct welk schoonmaakmiddel je het best kunt gebruiken.

Ook leuk om te lezen