Ons advies

De kans is groot dat jij geen professioneel tegelzetter bent. Is dat een probleem? Bij Tegel Outlet Holland niet. Wij geven je online en in onze vestigingen advies over o.a. vloerverwarming en tegelkwaliteit. Weet jij bijvoorbeeld het verschil tussen een A-kwaliteit tegel en een B-keuze? Mooi. Maar weet je ook wanneer je gebruik maakt van een nivelleersysteem? Wij helpen jou met alle soorten vragen.

Vloerverwarming laat zich het best combineren met keramische tegels en A-kwaliteit PVC, omdat deze de warmte snel en makkelijk doorgeven aan de oppervlakte.Zelf betegelen of uitbesteden?

Leg je je tegelvloer zelf? Dan koop je bij Tegel Outlet Holland de mooiste tegels en het beste gereedschap. Heb je geen ervaring met het leggen van een strakke tegelvloer? Besteed deze klus dan uit aan een professionele tegelzetter, via Tegel Outlet Holland. Wij hebben een netwerk van vakbekwame ZZP’ers waarmee wij je in contact brengen. Zij plaatsen snel en vakkundig een tegelvloer of -wand in je badkamer, keuken of toiletruimte. Vraag onze medewerkers (per vestiging) om meer informatie.

Goedkope tegels nabestellen?

Tegel Outlet Holland adviseert om altijd 10% extra aan tegeloppervlakte af te nemen. Zo heb je ook bij snijverlies voldoende tegels om de hele wand of vloer te bedekken. Kom je toch tegels tekort? Neem dan de informatie over je huidige tegels mee naar een van onze vestigingen. Wellicht hebben we de tegels nog op voorraad. Zo niet, dan bestellen we de tegels voor je na. Neem altijd de tint en het kaliber mee. Deze informatie staat vermeld op elke doos! Zo weet je zeker dat je nieuwe tegels dezelfde kleur en maat hebben.

De kwaliteit van vloer- en wandtegels wordt bepaald door de productiemethode, en is bepalend voor de levensduur van de tegel (slijtage). Maar ook duurzaamheid is belangrijk. Deze is afhankelijk van de temperatuur waarop de tegel gebakken wordt en de kwaliteit van het gebruikte terracotta. Draai een wandtegel in een showroom daarom altijd even om. Is de achterkant rood (Bouwmarkt), dan heb je een lage kwaliteit te pakken. Bij Tegel Outlet Holland mag je alle tegels zo vaak als je wilt omdraaien, maar een rode achterkant ga je bij ons niet vinden! Wij garanderen dan ook de beste kwaliteit tegels. Daar heeft immers iedereen veel plezier van. 

Voor keramische tegels zijn er diverse kwaliteitsaanduidingen zoals:

  • Slijtgroep: de slijtgevoeligheid van tegels is gecategoriseerd van 1 (geschikt voor wandtegelwerk) tot 5 (geschikt voor ruimtes met extreme belasting). Tegel Outlet Holland verkoopt alleen vloertegels uit slijtgroep 4 en 5.
  • Tint en kaliber: de kleur van het verfbad en de maat van de tegel. Belangrijk is dat alle tegels die je koopt, dezelfde tint en kaliber zijn.
  • Vorstbestendigheid: door vocht- en vorstbestendige poederlijm te gebruiken, zijn de tegels ook geschikt voor buitengebruik.

Tegelzetten is een vak apart. Daarom ontwikkelde OX Tools een levelsysteem voor tegels. Door met speciale clips en wiggen te werken voorkom je hoogteverschillen tussen vloer- en wandtegels. Geen verzakkingen en oneffenheden meer! In plaats daarvan krijg je een perfect vlakke vloer of wand. Bekijk de pagina ‘doe het zelf’ voor meer informatie en handige instructievideo’s. Door je wand of vloer zelf te leggen kun je veel kosten besparen! We zien dat steeds meer mensen die gaan doen. Tegel Outlet Holland adviseert je geheel vrijblijvend zodat ook jij kan genieten van een prachtige tegelvloer of wand. 

Wij durven dan ook te zeggen dat het met ons levelling systeem wel haalbaar is waardoor het keramisch parket een nog realistischere ‘houten’ uitstraling krijgt. Laat je hierover informeren in één van onze vestigingen.

Vloerverwarming is een comfortabele, energiezuinige en onderhoudsvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Ook bespaar je ruimte omdat je de radiatoren in huis kunt verwijderen. Daarbij komt dat vloerverwarming uitstekend te combineren is met duurzame initiatieven zoals zonnepanelen en een waterpomp.

Vloerverwarming laat zich het best combineren met keramische tegels en/of PVC, omdat deze de warmte snel en makkelijk doorgeven aan de oppervlakte. Dit in tegenstelling tot hout- en laminaatvloeren, die de warmte juist isoleren. Tot slot is een tegelvloer onverwoestbaar en PVC zeer makkelijk qua onderhoud. Ideaal dus bij feestjes, naaldhakken, huisdieren en kinderen! Zo geniet je maximaal van je prachtige nieuwe vloer. Tegels & PVC bezorgen?

Wij rekenen samen met jouw de vierkante meters uit, dit doen wij zeer zorgvuldig en bespreken dit uitgebreid met je door. Wij zeggen altijd, liever 1 doos over, dan 1 tegel te kort. Een doos reserve tegels voor calamiteiten is sowieso niet verkeerd, een kapotte of gescheurde tegel is namelijk zo te vervangen. Tegel kunnen ook bezorgt worden, maar daar rekenen wij wel iets voor. Bij onze Outlet’s kopen scheelt u heel veel geld, ondanks de kleine vergoeding voor het bezorgen worden de kosten met dik 10% tot 40% gereduceerd, dus kom snel eens langs!

Maak je aankoop compleet met lijm, voeg en kit!

Ga je voor het eerst zelf een vloertegel leggen of ben je een ervaren doe-het-zelver? Hoe dan ook, gereedschap en verwerkingsmaterialen schaf je heel voordelig aan bij Tegel Outlet Holland. Denk aan tegellijm, voegmiddelen, primer en een levelsysteem. Zo kun je snel en betaalbaar aan de slag met het leggen van je tegelvloer of wand. 

Neem dan contact met ons op!