Vloerverwarming in je huis? Lees dit dan goed!

Ga wat ons betreft voor een keramische vloertegel! Deze vloeren zijn namelijk de allerbeste warmtegeleiders in de wereld. Tweede beste keus? PVC! en pas daarna…heel ver onderaan de lijst staan hout en laminaat. Waar hout en laminaat de warmte tegenhouden, laten keramische tegels en PVC de warmte juist goed door. De perfecte geleiding. Dat zorgt ervoor dat je huis überhaupt warm kan worden, sneller warm zal zijn en het bespaart veel energie en daarmee geld.

Geldt dit alleen voor vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp? Nee, absoluut niet! Het geleidende effect van maximale doorlating van warmte geldt bij alle vloeren in combinatie met vloerverwarming. Laat je dus niet verkeerd adviseren! 

Kies net als duizenden van onze klanten voor keramische vloertegels en/of PVC. Ze zijn er in alle vormen, kleuren en maten. Kom naar één van onze showrooms en laat je eens goed informeren. Goede raad is gratis, er niet naar luisteren kost geld!

Ook qua onderhoud is een keramische tegel of PVC perfect, deze zijn namelijk vloeistofdicht en daarmee makkelijk te onderhouden. Dit betekent: geen vochtschade, geen vlekken. Een keramische tegel of PVC is daarnaast ook nog eens veel sterker en harder dan laminaat, een gietvloer of hout. Kortom: een keramische tegel of PVC vloer is de duurzaamste keuze voor jouw nieuwe woonkamer, keuken of slaapkamer vloer….!Een nadeel van echt hout is dat het isoleert en dus lang duurt om het huis op te warmen. Ook moet de vloerverwarming geknepen worden qua warmte. Er kan namelijk geen 50 of 60 graden water door de leidingen omdat het hout dan zal uitdrogen, kromtrekken, scheuren of kieren zullen ontstaan. Nog een groot nadeel is vocht, water is geen goede vriend van hout! Er ontstaan vlekken, kringen en dat wil je niet, toch? Daarnaast brengt een echte houten vloer ook veel onderhoud met zich mee. Om de 3 jaar het hele huis leeghalen, alles weer schuren en lakken.. wij moeten er niet aandenken.

Hier kunnen wij kort en krachtig over zijn. Wil je geen vlekken, geen scheuren, geen krassen? Neem dan geen gietvloer! Vraag eens aan je familie of vrienden die deze keuze wel hebben gemaakt, er zullen weinig positieve verhalen zijn. Wij horen vaak, één keer, maar nooit meer!

Een gietvloer is niet duurzaam, niet bestand tegen kinderen, huisdieren en/of dagelijks intensief gebruik, geloof ons.. wij horen de negatieve verhalen van al onze klanten over gietvloeren dagelijks.

Maak een verstandige keuze!

De afgelopen jaren hebben wij veel mensen in onze winkels gehad die twijfelde tussen PVC, Hout, laminaat of (keramische vloertegels). Een belangrijke keuze want eenmaal gekozen kun je niet zomaar terug. Met name mensen die een nieuwbouwwoning hebben met vloerverwarming, in het bijzonder die met een warmtepomp, moeten erg goed opletten bij deze keuze. Kiezen voor een hout of laminaatvloer kan ervoor zorgen dat deze mensen letterlijk in de kou zitten! Dat willen wij natuurlijk niet. Belangrijk is om te weten dat een warmtepomp in de winter ongeveer 30 graden kan halen en in de zomer zo’n 38 graden. Een CV haalt daarentegen zo’n 60-65 graden.

Heb je dus een warmtepomp in je (nieuwbouw)huis en vriest het in de winter zo’n 5-10 graden, krijg je moeite met het warm houden van je huis. 

Dek je vervolgens je vloer ook nog eens af met bijvoorbeeld laminaat of echt hout dan zal het nog kouder blijven in je huis. Dit komt doordat laminaat en hout geen goede warmtegeleiders zijn waardoor de (al relatief) lage temperatuur moeilijk het huis kan verwarmen. Het resultaat? Dat wij geregeld horen dat mensen die kiezen voor laminaat of hout in de winter moeten bij-verwarmen met b.v. een oliekachel of elektronische heaters! Zeer milieu onvriendelijk, onhandig maar bovendien erg slecht voor je portemonnee!Natuursteen tegels

Een mooie natuursteenlook, maar zonder de kwetsbaarheid en vlekgevoeligheid van echt natuursteen? Dat kan! Wij bieden een ruime collectie natuursteenlook tegels.

Betonlook tegels

Betonlook tegels zijn de perfecte toepassing als je van de stoere, industriële uitstraling van beton houdt, maar niet de mogelijkheid hebt om woonbeton te laten storten. Voor welke tegel ga jij?

Marmer tegels

Marmer past helemaal in de klassieke en luxueuze woontrends. Een echte marmeren vloer is prachtig, maar is delicaat. Met keramisch marmer combineer je de exclusieve uitstraling van marmer met alle voordelen van keramiek.

Houtlook tegels

Wil je een prachtige vloer die geschikt is voor vloerverwarming en ook nog duurzaam is? Dan is de houtlook tegel het voor jou! Bovendien is hij erg onderhoudsvriendelijk en geeft het een natuurlijke sfeer in jouw huis!


Vorige slide
Volgende slide

A-kwaliteit tegels & PVC, maar wel voor outlet prijzen! Al ruim 30 jaar ervaring en een begrip in de tegelwereld. Per jaar maken wij duizenden klanten blij met prachtige tegelvloeren voor hun woonkamer, badkamer, keuken, toilet en zelfs voor buiten op het terras of in de tuin.

Door onze jarenlange ervaring en onze grote voorraad kunnen wij al jaren de garantie geven: de laagste prijzen van Nederland

Italiaanse tegels zijn keramische tegels van de bovenste plank. De nieuwste trends en ontwikkelingen (zoals houtlook en betonlook tegels) komen uit de ‘laars’ van Europa. Tegel Outlet Holland houdt deze ontwikkelingen vanzelfsprekend scherp in de gaten. In onze showroom zijn dan ook met enige regelmaat nieuwe collecties te vinden.

Een tegel moet je zien en voelen. Daar geloven wij bij Tegel Outlet Holland heilig in. Te vaak horen wij de slechte ervaringen van mensen die toch ‘even’ hun tegels online bestellen. De kleur klopt dan niet of de kwaliteit laat te wensen over. En hoe dan verder? Dat wil je niet. Stap in de auto en kom naar onze showroom. Aanschouw de prachtige opstellingen met vloer- en wandtegels in alle kleuren en formaten die je maar kunt wensen.