Dit is dé nieuwe trend van medio 2022: zandkleurige betonlook tegels vervangen de grijze betonlook tegels. Bij de zandkleurige tegel behoud je het gevoel van beton, zonder dat het kil overkomt. Het straalt warmte uit en hiermee creëer je een mooie, lichte sfeer in jouw woon- of badkamer. Dit kan heerlijk zijn als je goed tot rust wilt komen.
Daarnaast zorgt de zandkleur ervoor dat een kleine ruimte helderder en zelfs groter lijkt. Zachte kleuren en contrasterende kleuren gemixt met de zandkleurige badkamertegel kan wonderen doen voor je (kleine) badkamer. Kies een beige voegmiddel om je ruimte nóg groter te laten lijken. Dit geef het idee dat de tegels in elkaar overlopen.
Zandkleurige tegels zijn er in verschillende tinten. Zo kenmerkt een warme tegel zich door de rode en oranje ondertonen, koele tegels door de grijs-blauwe ondertonen en de neutrale zandkleur tegels hebben helemaal geen ondertoon. Bij deze kleur betonlook tegel geven metalen zoals tin, koper en ijzer maar ook de edelmetalen zoals goud, zilver en bron de wand of vloer net die chique, maar soms ook rauwe industriële look.