Advies

Niet thuis in tegelzetten? Wij geven advies!

De kans is groot dat jij geen professioneel tegelzetter bent. Is dat een probleem? Bij Tegel Outlet Holland niet. Wij geven je online en in onze vestigingen advies over onder andere vloerverwarming en tegelkwaliteit. Weet jij bijvoorbeeld het verschil tussen een A-kwaliteit tegel en een B-keuze? Mooi. Maar weet je ook wanneer je gebruikmaakt van een nivelleersysteem? De antwoorden op deze en andere vragen vind je hieronder.

Hoe herken je de kwaliteit van een vloer- of wandtegel?

Een kat in de zak kopen, dat wil je niet. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van een vloertegels of wandtegels. Zo voorkom je dat je binnen de kortste keren met beschadigde of versleten tegels zit!


Vloer- en wandtegels 


De kwaliteit van vloer- en wandtegels wordt bepaald door de productiemethode, en is bepalend voor de levensduur van de tegel (slijtage). Maar ook duurzaamheid is belangrijk. Deze is afhankelijk van de temperatuur waarop de tegel gebakken wordt en de kwaliteit van het gebruikte terracotta. Draai een wandtegel in een showroom daarom altijd even om. Is de achterkant rood (Bouwmarkt), dan heb je een lage kwaliteit te pakken. Bij Tegel Outlet Holland mag je alle tegels zo vaak als je wilt omdraaien, maar een rode achterkant ga je bij ons niet vinden! Wij garanderen dan ook de beste kwaliteit tegels. Daar heeft immers iedereen veel plezier van. 

Wat zijn de kenmerken van goede keramische tegels?

Voor keramische tegels zijn er diverse kwaliteitsaanduidingen zoals:

  • Slijtgroep: de slijtgevoeligheid van tegels is gecategoriseerd van 1 (geschikt voor wandtegelwerk) tot 5 (geschikt voor ruimtes met extreme belasting). Tegel Outlet Holland verkoopt alleen vloertegels uit slijtgroep 4 en 5.
  • Tint en kaliber: de kleur van het verfbad en de maat van de tegel. Belangrijk is dat alle tegels die je koopt, dezelfde tint en kaliber zijn.
  • Vorstbestendigheid: door vocht- en vorstbestendige poederlijm te gebruiken, zijn de tegels ook geschikt voor buitengebruik.

Wat is een levelsysteem voor vloer of wandtegels?

Tegelzetten is een vak apart. Daarom ontwikkelde OX Tools een levelsysteem voor tegels. Door met speciale clips en wiggen te werken voorkom je hoogteverschillen tussen vloer- en wandtegels. Geen verzakkingen en oneffenheden meer! In plaats daarvan krijg je een perfect vlakke vloer of wand. Bekijk de pagina doe het zelf voor meer informatie en handige instructievideo's. Door je wand of vloer zelf te leggen kun je veel kosten besparen! We zien dat steeds meer mensen die gaan doen. Tegel Outlet Holland adviseert je geheel vrijblijvend zodat ook jij kan genieten van een prachtige tegelvloer of wand. 

Waarom combineer je vloerverwarming met keramische tegels?

Vloerverwarming is een comfortabele, energiezuinige en onderhoudsvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Ook bespaar je ruimte omdat je de radiatoren in huis kunt verwijderen. Daarbij komt dat vloerverwarming uitstekend te combineren is met duurzame initiatieven zoals zonnepanelen en een waterpomp.


Vloerverwarming laat zich het best combineren met keramische tegels, omdat deze de warmte snel en makkelijk doorgeven aan de oppervlakte. Dit in tegenstelling tot hout- en laminaatvloeren, die de warmte juist isoleren. Een PVC-vloer trekt krom bij de wanden als er vloerverwarming onder ligt. Tot slot is een tegelvloer onverwoestbaar. Ideaal dus bij feestjes, naaldhakken, huisdieren en kinderen! Zo geniet je maximaal van je prachtige tegelvloer. 

Tegel Outlet Holland heeft ALLES onder één dak: tegelzetters, loodgieters, badkamerbouwers, elektriciens, kitters & natuurlijk de mooiste vloeren/tegels! 
Alléén de prijs is outlet! Duizenden klanten gingen je al voor!

Vragen? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging!

De koffie staat klaar!

Tegel Outlet Holland gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij advertenties aanpassen aan jouw interesses.
Akkoord Niet akkoord