Openingstijden

Klik hier voor de openingstijden

5 Vestigingen

Hier vind je ons

Geen restpartijen!

80 jaar inkoopervaring

Nieuwbouw woning met vloerverwarming?
Kies voor een keramische vloer!

Elk nieuwbouwhuis wordt opgeleverd met vloerverwarming, dit is eigenlijk de beste verwarming die er is. De warmte wordt immers veel beter verdeeld dan met een paar radiatoren in je huis. Die radiatoren zitten altijd achter een bank of kast en je huis vrij inrichten is er daardoor niet bij…!


Maar voor welk type vloer kies je i.c.m. vloerverwarming? 


Hout?

Nadelen van echt hout zijn dat het isoleert en dus duurt het uren voordat je huis na verhoging van de thermostaat 1 graad warmer is. Ook moet de vloerverwarming geknepen worden qua warmte, er kan namelijk geen 50 of 60 graden water door de leidingen omdat het hout dan zal uitdrogen, kromtrekken, scheuren of er ontstaan kieren.


Laminaat?
Nadelen van laminaat zijn bijna hetzelfde als echt hout, al is het laminaat wel dunner en zal de woning iets eerder warmer aanvoelen. Ook bij laminaat moet de temperatuur van het water door de slangen flink geknepen worden want ook hier bestaat het grote risico op krom trekken, scheuren en uiteindelijk zelfs kapot laminaat. 


PVC?
PVC is zwak en krassen en deuken liggen heel makkelijk op de loer, ook als PVC flink wordt verwarmt kan het verharden op de uiteinde en zal de vloer uiteindelijk krom trekken. Dit is met geen mogelijkheid meer terug te buigen en het PVC zal uiteindelijk breken.

 

Keramische tegel? 
De keramische tegel in betonlook, houttegel, leisteenlook of natuursteenlook is perfect voor vloerverwarming. Waarom? Houd maar eens een vlammetje onder een keramische tegel, binnen enkele seconden voel je het aan de bovenkant van de tegel al warm worden. Doe dit nu eens met een houten vloerplank, die wordt aan de onderkant zwart en begint te roken, maar bovenop de plank zal je geen warmte voelen, geen graad, geen 1% warmer, hout isoleert namelijk erg goed. Waarom zijn in Zweden huizen van hout, terwijl het daar in de winter -40 wordt……? Precies! (De verkoper van hout, laminaat en PVC zal ongetwijfeld iets anders beweren.....)

Daarom kies je voor een keramische tegel:

Lieve nieuwe bezitters van een nieuwbouwwoning met vloerverwarming: koop het enige juiste voor je nieuwe woonkamer! Een keramische vloertegel:

1) qua onderhoud heel gemakkelijk


2) vloeistofdicht, dus je kan alles laten vallen, een kat mag overgeven, een hond mag plassen, een kind mag knoeien, het wordt altijd schoon. Zeer goed bestand tegen naaldhakken, huisdieren, kinderenen, feestjes enz enz enz.


3) Nooit meer schuren en/of lakken, geen deuken of kieren, geen krassen of scheuren en de BESTE warmte doorgever die er is….....!

   Heb je vragen over de keramische
   vloertegels i.c.m. vloerverwarming?

   Keramische vloertegels en houtlook tegels
   Tijd voor een keramische tegelvloer? Kom langs bij een van onze vestigingen!